… …
PUR vloerisolatie

PUR-vloerisolatie 

Vloeropbouw

1

Muur


2

Plint


3

Randisolatie


4

vloerbekleding


5

Lijmlaag


6

Dekvloer

min 6 cm

7

Vloerverwarmingsbuizen


8

Clipsen


9

PE-folie

(min. 0,2 mm dik)

10

Vloerisolatie

EPS, PUR...

11

Betonvloer


Gespoten PUR-isolatie.

Vloerisolatie.


Chapewerken Vanoppen Geert  houdt zich ook bezig met vloerisolaties. Sinds de nieuwe wet betreffende Energie Prestatie Binnenklimaat (EPB) van kracht is, zijn er bepaalde eisen voor de EPB-wetgeving van toepassing. Dit geldt voor isolatie, energieprestatie en ventilatie. Chapewerken Vanoppen Geert biedt u graag hun diensten aan.


Bouwen of verbouwen.


Goed isoleren is de beste investering als u gaat bouwen of verbouwen. Uiteindelijk zult u daardoor ontzettend veel geld besparen. Uw architect zal het K-peil of het globale thermische isolatiepeil van uw woning berekenen. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de isolatiegraad van het gebouw (of de U- waarde), maar ook met de compactheid van de woning. Uiteindelijk zal een goed geïsoleerd huis weinig geld besparen als de contactoppervlakte met de buitenlucht groot is. Kortom, hoe lager het K-peil, hoe beter de woning geïsoleerd is. Volgens de nieuwe EPB-wet mag het isolatiepeil niet hoger zijn dan K 40.Om uw woning beter te isoleren moet u natuurlijk investeren in isoltiemateriaal. In het algemeen kunt u stellen dat er om aan de EPB-eisen te voldoen een minimale dikte van 8 tot 12 cm vloerisolatie nodig is.


Akoestische vloerisolaties.


Akoestisch isolatiemateriaal is materiaal dat de voortplanting van het geluid afremt of verzwakt. Onderscheid dient gemaakt te worden tussen contactgeluid (bijvoorbeeld: stappen op de vloer) en luchtgeluid (stemgeluid, radio …). Een zware vloerplaat. Deze waarborgt door haar grote volume en oppervlaktemassa, een goede isolatie voor luchtgeluiden, maar geeft anderzijds gemakkelijk de geluiden, veroorzaakt door belopen van deze vloer, naar de onderliggende kamers door.


Specialisaties:


Akoestische vloerisolatie op rol (Ethafoam, Gemafon, Plastifoam)


Polyurethaanschuim (PUR-schuim) PUR spuitisolatie:


Diktes beperken tot 10 cm omwille van: vervormings risico,plastische krimp.


Deze isolatie wordt naadloos op de vloer gespoten. Als u ook vloerverwarming wilt aanleggen dan kunt u deze direct op de pur isolatie aanbrengen.


Isolerende chape:


EPS isolatie AIRPOP(thermofloor).


Een EPS thermische en aqoestische vloerisolatie die bij 10 cm een geluidsvermindering geeft van 21 DB.

Deze isolatie gebruiken we als thermisch isolerende laag voor dekvloeren.

EPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. EPS ontstaat door schuimvorming met pentaan en waterdamp. De nieuwe europese benaming van EPS is AIRPOP,